Csodatükör gála, 2019.
2019. november 09. írta: Zoltán Bede

Csodatükör gála, 2019.

Gy. Molnár Kadosa
November 7.-én elérkezett a Csodatükör mese- és novellaíró pályázat díjátadó gálája, és délután a történeteké lett a főszerep az iskolában. A kiválasztott írásokat a szerzők felolvasásában ismerhették meg iskolatársaik. Különböző történeteket hallottunk: volt közöttük rövid és hosszú, kalandos és gondolkodtató, megrázó és nevettető egyaránt. A diákokból álló hallgatóság végül szavazott is a nekik legjobban tetsző műre. 
Az ünnepi délutánon vendégünk volt Dániel András író-illusztrátor, a kufli-sorozat és más történetek szerzője. Vele először a nagyobbak beszélgethettek A nyúlformájú kutya című könyve kapcsán, a beszélgetést Priszlinger tanár úr moderálta. Később a kisebbek találkoztak az íróval, akiknek a kuflikról tartott élvezetes foglalkozást. 
Az ünnepélyes díjátadón a diákok izgatottan és örömmel vették át a legjobb mesék és novellák szerzőinek járó aranyalma-, ezüstpálca- és bronzkapu díjakat. 
The Gala of our annual short story writing competition was held on the 7th of November and the stories took over the afternoon at school that day. The selected works were presented by the authors themselves. There were all kinds of stories: short and long, adventurous and thought provoking, shattering and funny. In the end, the student audience voted for the piece that they most liked. 
We also had a special guest that afternoon: András Dániel, illustrator and author of the Kufli series and other stories. First, the writer had a panel discussion moderated by Mr. Zoltán Priszlinger with the seniors about his book The Rabbit-shaped Dog then juniors met the writer in an exciting session on Kuflis. 
Winners were given the Golden Apple, Silver Rod and Bronze Gate prizes on the prize giving ceremony. 
Bronzkapu díjat kaptak/Bronze Gate winners:
Kozma Lili (3. osztály/grade)
Nagy Laura Liza (3. osztály/grade)
Jackson Abigail (5. osztály/grade)
Vajda Zsófia (7. osztály/grade)
Melisko Viera (8. osztály/grade)
Ezüstpálca díjat kaptak/Silver Rod winners:
Szendrei-Molnár Kornél (3. osztály/grade)
Fábry Sára (5. osztály/grade)
Ágh Cecília és Galambos Lili (7. osztály/grade)
Attl Attila (7. osztály/grade)
Aranyalma díjat kaptak/Golden Apple winners:
Boldizsár Borbála (3. osztály/grade)
Fehér Anna (4. osztály/grade)
Fehér Maxim (6. osztály/grade)
Csikos Léda Zsuzsa (6. osztály/grade)
Joó Emma (8. osztály/grade)
Déri Emma Lola (8. osztály/grade)
20191107_151449.jpg
Nyugodt történet. A Calm Story.
20191107_151820.jpg
Ijedt szelfi. A Scared Selfie.
20191107_154453_0.jpg
Dániel András

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8515298524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása