Szabó Magda Est Salgótarjánban
2017. november 22. írta: Zoltán Bede

Szabó Magda Est Salgótarjánban

mrz

A salgótarjáni Művelődési Központ felkérésére, a Szabó Magda centenáriumi év keretében irodalmi estet tartottunk a városban egy-egy jelenlegi és volt diákunk szereplésével és a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvánnyal együttműködve. A műsorban riport formájában (Szabó Magda: Töller Kármen, riporter: Merényi Dorottya), eredeti interjú-bejátszások, színdarab- és filmrészletek felhasználásával elevenítettük fel az írónő életútját. A bevezetőt elmondta, és a Für Elise egy részletét felolvasta Bereczki Mária, az Alapítvány kurátora. A műsort szekesztette Bede Zoltán. 

Fulfilling a request by the Culture Centre of Salgótarján within the frames of Szabó Magda Centennial Year a former and a current student of ours presented a literary program in the town in cooperation with the Szabó Magda Intellectual Heritage Foundation. The frame of the program was built around an interview (Magda Szabó: Kármen Töller, reporter: Dorottya Merényi) with scenes from genuine TV-reports and films through which we presented the writer's career. The introduction was told and a scene from Für Elise  was read by foundation board member Mária Bereczki. The show was edited by Zoltán Bede. 

20171122_160751.jpg

Bereczki Mária bevezetője. The introductory words by Meria Bereczki.

20171122_161420.jpg

Szabó Magda: Töller Kármen, riporter: Merényi Dorottya.

20171122_164659.jpg

Merényi Dorottya, Töller Kármen

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7513347667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása