Egynapos kirándulás, 8. osztály
2024. szeptember 20. írta: Zoltán Bede

Egynapos kirándulás, 8. osztály

mrz

A nyolcadik osztály az egynapos kiránduláson budai városfelfedező sétát tett, melynek során a diákoknak a Széll Kálmán térről indulva a Déli pályaudvar, a Móricz Zsigmond körtér és Újbuda-központ érintésével a Bikás parkban rendezett ARC plakátkiállításra kellett csapatokban eljutniuk úgy, hogy köztéri szobrok, épületek, hirdetések, feliratok és a kiállítás néhány plakátja szavaiból összeállított mondatrejtvényt kellett megfejteniük, és a megfejtéseket a Bikás parkban az osztályfőnököknél leadniuk. 

 Year 8 took a walk to explore Buda starting from Széll Kálmán tér through Déli pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér and Újbuda Centre to Bikás park to see the ARC exhibition. On their way, students were asked to solve puzzles using words taken from public statues, buildings, advertisements, signs and some of the exhibition's posters. In the end, the solutions were collected by the form teachers at Bikás park. 

Az egyik rejtvény/one of the puzzles: 

1___________et játszani lehet kiemelkedő 2__________, de ha 3__________, 4__________ keresel megoldást, fordulj 5__________, én 6, 7, 8 ___________________________

 

1Széll Kálmán tér, Széll Kálmán szobor felirat, 2. sor, utolsó szó: 

2. A MOM park a Csörsz utca és ennek az utcának a sarkán van: 

3. Móricz Zsigmond körtér, jogsi felirat, második vonal alatti sor, utolsó szó: 

4. Újbuda központ Friss pékség feliratának első szava: 

5. Bikás park, Príma szlogen utolsó szava: 

6. ARC kiállítás, Anyám keze c. poszter utolsó 3 szava: 

(Megoldás: Szerepet játszani lehet kiemelkedő alkotás, de ha azonnal, helyben keresel megoldást, fordulj hozzám, én mindig itt leszek.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3318495828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása