Osztálykirándulás, 6. osztály
2024. június 16. írta: Zoltán Bede

Osztálykirándulás, 6. osztály

Gy. Molnár Kadosa

A hatodik osztály Egerben járt háromnapos kiránduláson. A csapat vonatra szállt, az első nap dél körül már nagy örömmel birtokba vette a szállást, majd a diákok időutazásra indultak a város alatti Időalagútban, ahol az őslények korától egészen a modernitásig elevenedett meg előttük a vidék történelme. Az ezzel járó feszültséget a hatodikosok lézerharcon vezették le, igaz, a pályát többen túl kicsinek érezték harcászati tehetségükhöz képest.

Később kisvonaton és gyalog is bejártuk Eger belvárosát, ahol részben történelmi, részben irodalmi, részben művészettörténeti kérdések is felmerültek. Járt az osztály a várban is, ahol több kiállítást is megtekinthettek, és nemezlabdát is megtanultak készíteni. Nem maradt ki a programok közül az egri termálfürdő sem, ahol a csöpörésző esőre fittyet hányt az osztály, vagy a csillagvizsgáló, ahol camera obscurát és izgalmas fizikai kísérleteket is láthattak.

Year 6 went on a three-day trip to Eger. We took the train to the city. The first day had in store for them the joy of occupying the hotel, then time travelling under the city (from prehistory to modernity), laser fight (although many of them felt that the field was inadequately small compared to their fighting talent), and a sight seeing tour downtown. 
We also visited the castle, where the class was able to see several exhibitions and learned to make a felt ball. The Eger thermal baths were not left out of the programs either, where the class laughed at the drizzling rain, neither did we miss the observatory, where they could see a camera obscura and exciting physics experiments.
img20240611212216.jpg
Manneken Pis, Eger.
20240613_101731.jpg
Póz. Pose.
20240613_114253_1.jpg
Zacskókergetés. Chasing a plastic bag. 
20240611_112347_1.jpg
Petőfi Egerben. Petőfi in Eger.

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3618429121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása