Projekt2022
2022. április 15. írta: Zoltán Bede

Projekt2022

Béke és szabadság üzenetét közvetítő szobrok Budapesten (Keszthelyiné Szmolen Judit és Király Mária)

Felkeresünk békét és szabadságot jelképező szobrokat a fővárosban, videóbeszámolót készítünk keletkezésükről és jelentéstartalmukról.

Jelentkezés: https://forms.gle/Ho21DP35uvNrxSHb6

Fair play (Takács András)

Mik a fair play szabályai? Miért fontos betartani ezeket a szabályokat? Mit jelent a fair play a csapatsportokban és az egyéni sportokban?

Jelentkezés: https://forms.gle/TCu9QL85NgiDoA5N8

Háborús találmányok, amelyek előre vitték életünket a békeidőben (Reményi Gizella)

Mikrohullám, atomenergia, vegyszerek...

Jelentkezés: https://forms.gle/LbdMsnaeXgzLjX8w7

Híd a szabadság felé (Major Zsuzsanna és Fülöp Andrea)

A Szabadság híd építésének története, a névválasztás rejtelmei. Belvárosi titkok, érdekességek, képek a zöld-kék-zöld hídról. Miniszobor a hídon, kötelező szelfizéssel a nyugágyban napozó királlyal. Kirándulás: április 26. kedd: a híd megtekintése, fényképezés, az érdekességek felfedezése

Jelentkezés: https://forms.gle/tVfi3iVKbsY2eboC9

Human rights = Equal rights: The Past and Present of Equal Rights Movements (Mr. Z & Henry Geary)

With the help of Amnesty International Hungary we will take a look at how human rights and equal rights movements developed through history and where they stand today. We will meet the representatives of the organization, interview them and make short videos and presentations on our findings.

Click here to sign up: https://forms.gle/nBLCBWfctau4ndr89

Irodalmi képregény készítése (Gy. Molnár Kadosa)

A projekt irodalmi témájú: beszélünk arról, mi az irodalom és a béke kapcsolata, majd képregénykészítő műhelymunka kezdődik: elképzelünk, felvázolunk és megalkotunk egy békés, irodalmi stílusú képregényt. A rajzot és az irodalmat kedvelők előnyben!

Jelentkezés: https://forms.gle/iooBLvrJy23thXRa6

Kőolaj: a béke záloga (Mr Steve és Tóth András)

Ismerjük meg a kőolaj keletkezésének, feldolgozásának folyamatát, a belőle előállított termékeket.
Látogassunk el egy Duna közelében található kilátóponthoz, ahol a távolból megfigyeljük egy kőolajfinomító működést, megbeszéljük földrajzi lokációjának okait.

Hazafelé megvizsgálunk egy aszfaltburkolatot, feltárjuk a 2. világháború kitörésének összefüggéseit a Magyar-Német Ásványanyag Társulás és a zalai olajkitermelés vonatkozásában.

A kőolaj világpiaci árát összevetjük egy MOL töltőállomás áraival helyszíni látogatás során, diagramon ábrázoljuk a világ legnagyobb kőolajkitermelő országait.

Jelentkezés: https://forms.gle/zpYaqaV29ckNuYJ99

Kultikus és minden idők legjobb dalai a békéről (Bodri Katalin)

A projektmunka során megismerkedünk az alábbi dalok üzeneteivel, születésük történelmi hátterével: John Lennon: Imagine; Louis Armstrong: What a Wonderful World; Hair / Aquarius; Michael Jackson: Heal the World; Bob Marley: Redemption Song; Elvis Presley: Peace in the Valley; Elvis Costello: Peace, Love and Understanding; Police: One World; Sheryl Crow: Peaceful Feeling
És ellátogatunk a Cipők a Duna-parton című Holokauszt emlékműhöz.

Jelentkezés: https://forms.gle/Tp6i8KmH5h6ho4489

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7217808659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása