Változás a járványügyi intézkedésekben
2022. január 17. írta: Zoltán Bede

Változás a járványügyi intézkedésekben

coronavirus-5062160_960_720.png
A kormány döntése alapján 2021.01.15-től megváltozott az iskolákra vonatkozó járványkezelési protokoll. 
Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy iskolai tanuló esetén Covid 19 fertőzés igazolódik, a fertőzött tanuló 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűnnek. 
Igazolt fertőzésnek tekinthető a pozitív PCR teszt, illetve a háziorvos által lejelentett gyorsteszt is. 
Enyhe fertőzés esetén az 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható.
Minden esetben kérjük, hogy orvosi igazolással jöjjön a gyermek újra iskolába!
Az osztályban 1-2 fő megbetegedése esetén folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás minden diák számára.
Amennyiben a covid fertőzés eléri a 3 főt a osztályban, akkor csak azok a gyerekek vehetnek részt a jelenléti oktatásban, akik oltottak.
 
A nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek, számukra az iskola gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges információk (feldolgozott tananyag, házi feladat) megküldéséről. Amennyiben lehetséges megszervezzük úgy az oktatást, hogy az otthon lévők online bekapcsolódhassanak az órába.
Az a gyermek, aki otthonában kerül kontaktba coviddal fertőzött családtagjával, 5 nap karantén után jöhet újra iskolába, ha nincsenek betegségre utaló tünetei. Viszont ha oltott és nincsenek tünetei, jöhet közösségbe.
Mentesül a karantén  alól, aki a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021 (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védettségi igazolvánnyal rendelkezik ( 2022.02.15-ig).
 

Az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező kontaktszemély és az oltottak figyelmét fel kell hívni arra, hogy a járványügyi és higiénés szabályokat a továbbiakban is be kell tartania.

​A fentiek kizárólag covid 19 fertőzésre vonatkoznak, egyéb járványos megbetegedésekre nem. 
Köszönjük együttműködésüket!
​Üdvözlettel:​
​Iskolavezetés​

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3616816714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása