A tanú a nyolcadikosokkal
2020. február 17. írta: Zoltán Bede

A tanú a nyolcadikosokkal

Priszlinger Zoltán

Nyolcadik osztályosok kis csoportjával a történelem tanagyaghoz kapcsolódva délután filmet néztünk. Bacsó Péter A tanú című alkotása a Rákosi-kor koncepciós pereit dolgozza fel sajátos humorával. A diákokkal a korszakra vonatkozó fontos fogalmakat, jelenségeket gyűjtöttük ki a filmből, illetve megbeszéltük, hogy mely történelmi alakok adták az alapját a film egyes szereplőinek.

A small team of year 8 watched a curriculum-related film one afternoon. Péter Bacsó's The Witness tells about the Rákosi era's show trials with unique homour. The students collected important concepts and phenomena characteristic of the time and discussed which historical figures served as a basis for certain caharacters of the film. 

atanu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4715478926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása