Séta a magányos cédrushoz
2019. szeptember 27. írta: Zoltán Bede

Séta a magányos cédrushoz

Gy. Molnár Kadosa

Csütörtök délután az 5. osztállyal irodalmi sétát tettünk a II. kerületben található százhúsz éves libanoni cédrushoz. A 11-es végállomásánál megbújó apró bolt udvarias megrohanását rövid erdei séta követte, a diákok tömeges barkochbát is játszottak, majd egyszer csak előttünk állt a híres cédrus. A fa tövénél letelepedve közösen felolvastunk egy mesét a fákról és a növekedésről, megnéztünk és meghallgattunk néhány verset, képet és tudnivalót, amit az ötödikes diákok hoztak magukkal az alkalomra, Tóth András tanár úr pedig a cédrusról mondott el alapvető ismereteket és  érdekességeket, amelyekből aztán rövid online kvízt is kitöltöttek a tanulók. 

Az ötödikeseket, akik hősiesen viselték a világ legnehezebb túrájának bizonyuló sétát visszafelé, Tóth András, Várkonyi Dániel és Gy. Molnár Kadosa tanár urak kísérték ezen a délutánon.
Year 5 went on a walk to the 120-year-old Lebanese Cedar in the 2nd district. The polite raid of the small shop at the terminal of bus 11 was followed by a short stroll while the children were playing 20 questions until we found ourselves in front of the cedar. After settling around the tree we read a story about trees and growth, took a look at some poems, pictures and information that year 5 supplied for the occasion. Mr András Tóth shared some basic knowledge and fun facts of the cedar, which was followed by a short quiz. 
Year 5, who took a heroic walk back from the spot, were accompanied by Mr András Tóth, Mr Dániel Várkonyi and Mr Kadosa Gy. Molnár.
17287021_5b8ba6d64c6e4e779ed15dc2dd0cbad8_xl.jpg
A fa. The tree.

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1115174300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása