Egynapos kirándulás, 6. osztály
2019. szeptember 13. írta: Zoltán Bede

Egynapos kirándulás, 6. osztály

Priszlinger Zoltán

A hatodik osztály Martonvásárra látogatott a mai napon. Az MTA Agrárkutató Intézetében részt vettünk egy kémia órán, ahol a keményítő tulajdonságaival kapcsolatos kísérleteket végeztünk. A keményítőből gumicukrot készítettünk és az is kiderült, hogy kinek a nyálában vannak a legerősebb enzimek. A Brunszvik-kastélyban megnéztük a Beethoven-kiállítást, majd a kastélyparkban sétáltunk, végül pedig az Agroverzum interaktív kiállításával zártuk a tudományos programot. Itt a VR-szemüveg volt a legnépszerűbb. Egy kiadós pizzázás után tértünk vissza vonattal Budapestre.

Year 6 visited Martonvásár today where we took part in a Chemistry lesson at the Centre for Agricultural Research. We made experiments related to the qualities of starch. We made gummy candies from starch and found out whose saliva contains the strongest enzimes. At the Brunszvik Castle we looked at the Beethoven exhibition and took a walk in the castle park then closed the scientific programme with the interactove exhibition of Agroverzum - with the VR glasses being the most popular attraction. We took the train back to Budapest after consuming a huge load of pizza. 

dscn1719.JPG

Kémcső és koncentráció. Test tubes and testing eyes.

dscn1691.JPG

A szakács. The Cook.

dscn1755.JPG

Virtuális valóság. Virtual reality. 

dscn1749.JPG

Valós valóság. Real reality. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2315080488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása