Tájékoztatás az iskola járványügyi intézkedéseiről
2020. augusztus 27. írta: Zoltán Bede

Tájékoztatás az iskola járványügyi intézkedéseiről

Tisztelt Szülők!
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket az iskola 2020. szeptember elsejétől érvényes járványügyi intézkedéseiről és szabályairól, melyeket az EMMI és az NNK iránymutatásait, valamint iskolánk sajátosságait figyelembe véve alakítottunk ki. 
A tanévnyitót jó idő esetén az udvaron tartjuk meg, az elsősök, szüleik (családonként maximum 2 felnőtt), a második osztály és az ötödik évfolyam 2 képviselője jelenlétében. Rossz idő esetén az esemény a tornateremben lesz, ebben az esetben kérjük, hogy a felnőttek viseljenek maszkot! A felsőbb évfolyamokon az évnyitó az osztálytermekben lesz, az osztályfőnökök vezetésével.
Szeptember 2-tól kérjük, hogy az épületbe és az osztálytermekbe a szülők ne menjenek be, csak  készpénzes befizetés esetén, kizárólag 8.30 és 12 óra között.
A tanév során az iskolai oktatásban csak egészséges, lázmentes diák vehet részt; ezt a 2020/2021-es tanévre érvényes Házirendben is rögzítettük. Az iskola megfelelő mennyiségű homloklázmérőt szerzett be, láz, rosszullét esetén a szülőt azonnal értesítjük, aki a gyermeket köteles az iskolából elvinni. Hiányzás esetén utólag kizárólag orvosi igazolást fogad el az iskola. (Egyúttal felhívjuk figyelmüket, hogy a hatályos Köznevelési Törvény értelmében, amennyiben egy tanév alatt egy diák hiányzása a 250 órát vagy egy tantárgyból a tantárgyi óraszám 30%-át meghaladja, osztályozó vizsgát köteles tenni.)
Az iskolában folyó oktatás rendjével kapcsolatos intézkedések:
A tantermeken kívüli közösségi terekben lehetőség szerint betartjuk és betartatjuk az előírt védőtávolságot, azonban az épület sajátosságai miatt a tanórák közötti szünetekben javasoljuk a maszkviselést. Az épületen kívül töltött szünetekben ("kinti szünet") a diákok levegőzését a teraszokat is igénybe véve, a nagyobb csoportosulásokat elkerülve oldjuk meg. 
A védőtávolság betartatását a tornaöltözőben ún. sávos öltözéssel oldjuk meg: egy időben, egyszerre csak adott számú (max. 8 fő) diák tartózkodhat a helyiségben. A testnevelés órákat az ajánlásoknak megfelelő módon, lehetőség szerint szabad levegőn illetve a Vasas sporttelepen tartjuk (5, 6, 7. évfolyamon), ezért kérjük, hogy a diákok már az első tanítási héten egészítsék ki testnevelés felszerelésüket kinti sporttevékenységre alkalmas öltözettel!
A csoportosulások elkerülése érdekében - amennyiben szükséges és lehetséges - az alagsori polcokat és szekrényeket megfelelő távolságban kihelyezett állófogasokkal egészítjük ki.
A feltétlenül szükséges zárttéri iskolai szintű rendezvényeket korlátozott számú résztvevővel, a járványügyi előírásokat betartva rendezzük meg.
Szülői kapcsolattartás:
A szülői értekezleteket és a fogadóórákat 2-8. évfolyamon online tartjuk meg, a fontos információkat emailen közöljük, ezért kérjük, hogy figyeljék az iskolától érkező üzeneteket! Az iskola vezetőivel, az osztályfőnökökkel és a szaktanárokkal személyes találkozót kizárólag előzetes időpontegyeztetés után tudunk biztosítani. Az első évfolyamon a szülői értekezleten szükséges a személyes jelenlét, a kapcsolódó információkról az érintetteket külön fogjuk tájékoztatni. 
Higiénés intézkedések:
Az iskola bejáratánál, a titkárságnál és az osztálytermekben kézfertőtlenítőket helyezünk el, melyek használatára ösztönözni fogjuk a diákokat. Javasoljuk, hogy a diákoknál is legyen kis kiszerelésű kézfertőtlenítő szer. A váltócipő használatát már a tanév első napjától kérjük. A tantermeket rendszeresen, a tanórák közötti szünetekben és a nap végén fertőtlenítjük és szellőztetjük
Az EMMI és az NNK ajánlásait és rendeleteit az iskola illetékesei folyamatosan figyelemmel kísérik, és bármilyen változás esetén az intézkedéseket frissíteni fogjuk.
Kérjük, hogy gyermekeiket ösztönözzék a higiénés és járványügyi ajánlások és előírások betartására, és azokat Önök is tartsák be!
 
A mellékelt egészségügyi nyilatkozatot kérjük, hogy szeptember elsején a diákok hozzák be az iskolába! 
Együttműködésüket köszönjük,
Az iskola vezetősége, válságstábja és tantestülete

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8516178392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása