Históriai Vetélkedések
2019. október 24. írta: Zoltán Bede

Históriai Vetélkedések

Priszlinger Zoltán

Az idei évben Budapest története a témája házi történelem versenyünknek, a Históriai Vetélkedéseknek. Összesen nyolc csapat nevezett, akikkel ma délután a Vármúzeumba mentünk, az ottani kiállításhoz kapcsolódó tesztlapot kellett kitölteni a csapatoknak.Akik megtalálták a helyes megoldásokat, megtudhatták mi az a mektebet, hogyan néz ki egy ferences jelvény vagy mi az az "Insula Leporum". Az első forduló után a Vakegerek csapata áll az élen, folytatás februárban.

This year's topic of our in-house History contest is the History of Budapest. The 8 competing teams visited the Castle Museum today where they had to fill in a test based on the exhibition. Those who got the answers right revealed what a mektebet is, what the Franciscan order's badge looks like or what Insula Leporum is. Vakegerek lead the league after the first round. To be continued in February. 

dscn2168.JPG

Mi szebbek vagyunk. We look better.

dscn2164.JPG

Ez mi?! What the...?!

dscn2147.JPG

Duplák. Doubles.


111111.jpg

Az állás. Current standing. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8815261104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása