Stand-up történelmi előadás
2019. március 15. írta: Zoltán Bede

Stand-up történelmi előadás

Priszlinger Zoltán

A nyolcadikosok és a hetedikes tehetséggondozósok egyedi, történelem tantárgyhoz kapcsolódó programon vettek részt március 14-én. Antalffy Péter történész tartott két előadást stand-up stílusban, izgalmasan felépítve, sok humorral, érdekes történetekkel. Először  az ókori görög világba kalauzolt minket, ahol a minoszi és mükénéi kultúra és a sötét kor mellett az athéni és spártai államszervezet és a demokrácia államformájának megjelenése volt a fő téma. A második előadásban a középkor és a kora újkor emberének félelmeiről, elsősorban boszorkányokról, ártó lényekről, vámpírokról és az ezekhez kapcsolódó írott és képi forrásokról volt szó.

Year 8 and year 7's special History course students visited a unique History event where historian Péter Antalffy gave two exciting stand-up style presentations withe humour and interesting stories. First he spoke about ancient Greece with the political structure of Athens and Sparta in focus besides the cultures of Minos and Mycenae and the dark ages. The second presentation was about the fears of the people of the middle ages and the early new age, mainly of witches, harmful creatures, vampires and related written and picture resources. 
p1220753.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6014689560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása