Történelmi túrán az ötödik osztály
2019. március 13. írta: Zoltán Bede

Történelmi túrán az ötödik osztály

Priszlinger Zoltán

Az ötödik osztály március 12-én budapesti történelmi túrával emlékezett az 1848-as forradalomra. Érintettük a Pilvax-kávéház egykori helyét, a Landerer nyomda épületét, a Nemzeti Színház helyét, a Nemzeti Múzeumban pedig az állandó kiállítás vonatkozó részét is bejártuk. A diákok négy oldalas tesztet töltöttek ki a túra során, a kérdésekre a helyszíneken elhangzott előadások, a múzeumi tárlat és az internet segítségével lehetett válaszolni. A tanulást a Károlyi-kert szabadprogramja és az Aztek Choxolat édességei színesítették.

Year 5 remembered the revolution of 1848 with a historical walk in Budapest. We visited the former location of Pilvax Café, the buiding of Landerer Printing House, the place where the National Theatre used to be and saw the relevant exhibition in the National Museum. The students filled in a 4-page-long test during the tour: answers to the questions were to be found in presentations on the spot, in the exhibition and on the internet. Our studies were supplemented by a free programme at the Károlyi Garden and sweets of Aztek Chocolat.

 p1220706.JPG

Forradalmi ifjak. The Youth of the Revolution.

p1220671.JPG

Valami érdekes. Something interesting.

p1220726_1.JPG

Hideg az édességboltban. Cold in the sweet shop.

p1220713.JPG

Károlyi-kert. Károlyi Garden

p1220724.JPG

Fedor

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6714685658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása