Kiránduláson az ötödik osztály
2018. október 14. írta: Zoltán Bede

Kiránduláson az ötödik osztály

Priszlinger Zoltán

A szombati munkanapon az 5. osztály a Budai-hegységbe ment kirándulni. Már az iskolától gyalog indultunk el, első állomásunk a Bartók Béla Emlékház volt, ahol tárlatvezetéssel tekintettük meg a zeneszerző egykori lakóhelyét. Ezt követően az Apáthy-sziklára másztunk fel, majd az Árpád-kilátóhoz sétáltunk, ahol Budapest panorámájában gyönyörködhettünk. Mindkét helyen Matolcsi Orsi beszélt a hely történetéről. A túrát az erdei focipályán való játék és a nap közben tanultakból összeállított kvíz zárta le. 

Year 5 went tracking in the Buda Mountains on the Saturday work day. We walked from the school to the Béla Bartók Memorial Building where we took a guided tour in the composer's residence. After that we climbed the Apáthy Cliff and walked to the Árpád Overlook just to be amazed by the Budapest panorama. Orsi Matolcsi revealed the history of both spots to us. The trip ended with games on a forest football pitch and a quiz about the learnings of the day.

04_tura_az_erdoben.JPG

Libasor. Line-up.

05_dorci_megpihen.JPG

Perspektíva. Perspective.

06_fontolva_haladas.JPG

Másik perspektíva. A different perspective.

03_az_apathy-sziklan.JPG

Csúcson az ötödik. Year 5 at the peak.

02_orsi_beszel.JPG

Orsi egyik meséje. A tale of Orsi's.

11_gyonyoru_panorama_az_arpad-kilatonal.JPG

Gyönyörű a panoráma. It's a beautiful view.

17_tererokereses.JPG

Virtuális foci. Virtual football.

01_az_osztaly_es_bartok.JPG

Csak egyvalaki nem mosolyog. There's only one without a smile.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr514300519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása